Oldalak

2011. szeptember 27., kedd

Marharagu Padlizsánnal Török Módra (Güveç)



 Hagyományos módon ezt az ételt agyagedényben készítik, sütőben lefedve mintegy három órán keresztül összefőzve. Akinek nincs ilyen edénye, az követheti az általam leírt módszert, mely lábasban készült, gáztűzhelyen - így is isteni finom! A tálaláshoz azért felhasználtam a rendelkezésre álló két kicsi agyagedényünket, hogy szép legyen :).


Hozzávalók:

0,5 kg Marha gulyáshús, kockákra vágva
1 Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 Padlizsán
1 ek Sűrített Paradicsom
Só, bors, olaj

  A marhahúst először olajon megpirítjuk. Ha levet ereszt, megvárjuk amíg elfő. Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott vöröshagymát, zúzott fokhagymát. A padlizsánt meghámozzuk és felkockázzuk, majd ezt is a húshoz adjuk. Felöntjük vízzel (éppenhogy ellepje), belekeverjük a sűrített paradicsomot, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Lefedjük, és először magas lángon felforraljuk, majd levesszük a lángot és a hústól függően egy-két óra alatt puhára főzzük a ragut. 
  Tetszés szerint pitakenyérrel vagy rizzsel tálaljuk.


1 megjegyzés:

  1. Köszi a receptet! Az agyagedenyben keszitett etelek zamatahoz nincs foghato! En mindenkepp be fogok egy parat szerezni!

    VálaszTörlés