Oldalak

2010. augusztus 15., vasárnap

Fagyis Profiterol


Egy álom vált valóra... Sikerült előállítani a gluténmentes verziót, és egyszerűen fantasztikusan finom lett. Apró mennyei örömök....


Hozzávalók:

225 Finomliszt (gluténmenteshez 7 deka kukoricaliszt, 5 deka szójaliszt 8 deka rizsliszt)
12,5 deka felkockázott Vaj
170 ml Víz
1 csipet Szerecsendió
3 Tojás
Vanília (& Csoki) fagyi
20 deka Étcsoki
0,6 deci Víz

A sütőt 200 fokra előmelegítjük, 2 tepsit kivajazunk. A vajat a vízzel együtt felforraljuk. A tojásokat egyelőre szétválasztjuk, a fehérjét alaposan felverjük, félretesszük.
Miután a vaj teljesen felolvadt a vízben, levesszük a lábast a tűzről, hozzáadjuk a lisztet, szerecsendiót és egyenként a tojássárgákat, közben szüntelenül keverjük a tésztát. Visszatesszük alacsony lángra, és folyamatosan keverve 2 percig melegítjük. Ezután belekeverjük a tojásfehérjét. Lágy, de nyúlós állagú masszát kell kapnunk. 
A kivajazott tepsire gombócokat kanalazunk, majd 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük őket. Ha kész, mindegyiket egy kicsit megszurkáljuk, hogy távozzon a gombócok belsejéből a gőz. Visszatesszük a lekapcsolt, nyitott ajtajú sütőbe és hűlni hagyjuk. 
A csokiszósz elkészítése nagyon egyszerű: a vizet felmelegítjük, beletesszük az összetördelt étcsokit és simára keverjük.
Amikor a fánkocskák kihűltek, mindegyiket félbevágjuk. Egy-egy gombóc fagyival megtömjük őket, majd  a csokival meglocsoljuk és jól megesszük....

Ez a mennyiség elég nagy adag fánkhoz elegendő, akár 6 fő számára is. Úgyhogy ha nem szeretnénk ennyit felezzük a mennyiséget, de akár le is lehet fagyasztani a tésztát - fagyistól, vagy anélkül...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése