Oldalak

2010. augusztus 30., hétfő

Paradicsomlekvár



Hozzávalók (kb. 900 grammhoz): 

2 kg Paradicsom (vastag húsú)
20 dkg Kristálycukor
5 ek Balzsamecet

 A paradicsomok tetejét kereszt alakban bemetsszük, 1 percre forró vízbe dobjuk, majd lehúzzuk a héjukat. Ezután kimagozzuk őket, és a húsukat apró kockákra vágjuk. Egy lábasban időnként megkeverve, fedő alatt, alacsony lángon fél óráig főzzük a paradicsomokat. Hozzáadjuk a cukrot, majd további 30-40 percig főzzük. A végén hozzáadjuk a balzsamecetet, majd befőttes üvegekbe töltjük. Szorosan lezárjuk az üvegeket, és hűlésig fejjel lefelé állítjuk őket.
 Nagyon finom kenyérre kenve, illetve húsok, pástétomok mellé kínálva - jéghidegen!!!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése