Hozzávalók:
4 db Körte
1,5 l Víz
25 dkg Cukor
1 Fahéjrúd
10 szem Feketebors
1 csipet őrölt Szerecsendió
1 rúd Vanília
Fél Citrom reszelt héja
5 szem Szegfűszeg
A csokiszószhoz:
20 dkg Étcsoki
Fél csomag Vaníliás pudingpor (főznivaló)
4 deci Tej
A fűszereket beletesszük egy batisztzacskóba (vagy DM-ben vásárolható "csináld magad" teafilterbe). A vizet a cukorral és a fűszerekkel felforraljuk. A körtéket meghámozzuk, szárukat meghagyjuk, de alulról óvatosan kimagozzuk. Betesszük őket a szirupba és alacsony lángon 20 perc alatt puhára főzzük. Utána óvatosan kivesszük őket, egy szép tálra állítjuk, és leöntjük a csokiszósszal, mely így készül: a pudingport először a hideg tejben elkeverjük, majd alacsony lángon felforraljuk, beletördeljük a csokit és jó sűrűre összefőzzük!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése