Hagyományos módon ezt az ételt agyagedényben készítik, sütőben lefedve mintegy három órán keresztül összefőzve. Akinek nincs ilyen edénye, az követheti az általam leírt módszert, mely lábasban készült, gáztűzhelyen - így is isteni finom! A tálaláshoz azért felhasználtam a rendelkezésre álló két kicsi agyagedényünket, hogy szép legyen :).
Hozzávalók:
0,5 kg Marha gulyáshús, kockákra vágva
1 Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 Padlizsán
1 ek Sűrített Paradicsom
Só, bors, olaj
A marhahúst először olajon megpirítjuk. Ha levet ereszt, megvárjuk amíg elfő. Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott vöröshagymát, zúzott fokhagymát. A padlizsánt meghámozzuk és felkockázzuk, majd ezt is a húshoz adjuk. Felöntjük vízzel (éppenhogy ellepje), belekeverjük a sűrített paradicsomot, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Lefedjük, és először magas lángon felforraljuk, majd levesszük a lángot és a hústól függően egy-két óra alatt puhára főzzük a ragut.
Tetszés szerint pitakenyérrel vagy rizzsel tálaljuk.
Köszi a receptet! Az agyagedenyben keszitett etelek zamatahoz nincs foghato! En mindenkepp be fogok egy parat szerezni!
VálaszTörlés