Már régóta ráfért az ízlelőbimbóimra, hogy magas fokon kényeztessem őket. Mert ha éppen nem a hazai ízekkel telítődünk itthoni főztjeim vagy otthoni szeretteink főztjei által, hanem étterembe megyünk itt Isztambulban, akkor nagyjából mindenütt egyforma ízvilágú kebabokkal és mezékkel tudjuk megajándékozni magunkat.
Gyönyörű kilátásunk volt a városra és a színjátszó Boszporusz-hídra, mely mögött este 10-kor látványos tűzijáték kezdődött. A helyszín tehát kifogástalan volt, sőt a pincérek is különösen kedvesek és segítőkészek voltak! Amikor aztán kézbe vettem az étlapot, rögtön felcsillant a szemem a cseresznyés sült kacsa láttán (talán korábban említettem már, hogy itt még soha, egyetlen étterem menüjén nem találtam kacsahúst, és egyáltalán henteseknél sem lehet kapni. Eddig csak két lelőhelyet találtunk a városban, melyből az egyik fagyasztott formában kínálja a kacsát.) Ennek ellenére mégsem őt választottam. Győzött az extravagancia, a chilis-csokoládés marhasteak fahéjas mandulával és sárgarépa-pürével. Az élmény nehezen írható le, egyszerűen meg kéne mindenkinek kóstolnia. Nekem nagyon-nagyon-nagyon ízlett!
Egy szó mint száz, ez egy igazán különleges vacsi volt régóta várt - és beteljesült - gasztronómiai élménnyel itt Isztambulban. Mindenkiben kellemes emlékeket hagyott az este, annak ellenére, hogy az oda- és hazajutás gyötrelmes volt, 2-2 kilométert lépésben 40-40 perc alatt megtéve taxival. (Miért nem mentünk gyalog? Jó kérdés...)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése