Oldalak

2010. november 5., péntek

Töltött Datolya


Na hát erről nehéz volt ínycsiklandó képet készíteni, úgyhogy hinnetek kell nekem, hogy ez egy "ronda de nagyon is finom" csemege... Ráadásul tradicionális török eledel, különösképpen Ramazán idején...


Hozzávalók:

1 csomag szárított Datolya
5 dkg Dió
1 ek Méz




 Először is forró vízben - vagy legjobb, ha a Fűszeres Körtéhez használt szirupban - 5 percig főzzük a datolyákat (én utána még benne hagytam a szirupban őket, amíg teljesen ki nem hűltek, de ezt nem muszáj követni).
 Ezután lehúzzuk a datolyák héját, majd egy-egy hosszanti irányú bemetszést ejtünk rajtuk, és kiszedjük a magjukat.  
 A diót mozsárban darabosra törjük, majd forró serpenyőben kissé megpirítjuk. Ráöntünk egy kanál mézet, és kb. 5 percig pirítjuk, amíg jól össze-karamellizálódik az egész. 
 Végül egy-egy kiskanál dióval megtöltjük a datolyákat, és kézzel jól összenyomkodjuk őket.
 Nagyon édes, nagyon tömény, nagyon finom... 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése