Na hát erről nehéz volt ínycsiklandó képet készíteni, úgyhogy hinnetek kell nekem, hogy ez egy "ronda de nagyon is finom" csemege... Ráadásul tradicionális török eledel, különösképpen Ramazán idején...
Hozzávalók:
1 csomag szárított Datolya
5 dkg Dió
1 ek Méz
Először is forró vízben - vagy legjobb, ha a Fűszeres Körtéhez használt szirupban - 5 percig főzzük a datolyákat (én utána még benne hagytam a szirupban őket, amíg teljesen ki nem hűltek, de ezt nem muszáj követni).
Ezután lehúzzuk a datolyák héját, majd egy-egy hosszanti irányú bemetszést ejtünk rajtuk, és kiszedjük a magjukat.
A diót mozsárban darabosra törjük, majd forró serpenyőben kissé megpirítjuk. Ráöntünk egy kanál mézet, és kb. 5 percig pirítjuk, amíg jól össze-karamellizálódik az egész.
Végül egy-egy kiskanál dióval megtöltjük a datolyákat, és kézzel jól összenyomkodjuk őket.
Nagyon édes, nagyon tömény, nagyon finom...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése