Hozzávalók:
5 db Tojás
5 evőkanál Kristálycukor
5 evőkanál Liszt (én rizslisztet használtam)
2 evőkanál Kakaópor
25 dkg Eper
1 nagy marék Mandula
A sütőt 180 fokra előmelegítettem. A tojásokat szétválasztottam, és a fehérjét 3 kanál cukorral, elektromos haberővel jól felvertem (teljesen keményre). A tojások sárgáját 2 kanál cukorral szintén jó habosra felvertem, majd a fehérjébe forgattam. Óvatosan beleszitáltam a lisztet és a kakaóport, és lazán összekevertem. Egy tepsit sütőpapírral kibéleltem, és szépen egyenletesen elterítettem rajta a tésztát, majd a sütőben kb. 20 perc alatt megsütöttem. Miután elkészült a tészta, egy konyharuhát terítettem rá, majd megvártam amíg kihűl.
A tésztáról óvatosan leválasztottam a sütőpapírt, majd egyenletesen rákentem az epres krémet. Ezután föltekertem, alufóliába csomagoltam és hűtőben néhány óráig állni hagytam, hogy kissé összeálljon a süti.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése