Oldalak

2010. március 24., szerda

Itt a Tavasz!!


Így hát fogtuk magunkat, és vasárnap kimozdultunk egy kicsit. Nesliékkel megbeszéltünk egy találkozót és kirándultunk egyet a Fenerbahce Parkban. Egyikünk sem járt még itt, úgyhogy együtt fedeztük fel ezt a kis zöld szigetet az ázsiai oldal déli részén. Valóban szigetről van szó, pontosabban félszigetről.. A park nevéről némelyeknek más is eszébe juthat, nem véletlen, hiszen nem messze található a hires fociklub stadionja is.

Nem nagy területről, úgyhogy viszonylag hamar bejártuk, aztán letelepedtünk egy hangulatos tengerparti ‘nargile café’-ba teázni egyet..

Ahogy eljött a jó idő, egyre több ember mozdul ki a szabadba, nagyon sokan piknikeztek. Hozták a kis terítőjüket meg egy kosárnyi finomságot, és kényelmesen nekiláttak az uzsonnának egy szép kilátással rendelkező szabadtéri asztalnál. 


Mások meg egyszerűen a fűben ültek le, de voltak akik meg csak  nyuszogtak..


Mi meg egyszerűen élveztük a virágzó fák illatát, a békés hullámok látványát, és a friss szellőt a napsütésben…


A hétvége másik eseménye - mely szombaton történt -, hogy Gregike kipróbálta a török kutyakozmetikát.. Nem indult egyszerűen a dolog, mert bár volt időpontunk Cengelköyben egy fodrászatban reggel 10-re (ráadásul Géza kollégája azt is lebeszélte, hogy ez a fodrász nyírt már Gregi típusú kutyát), de mikor odaértünk kiderült, hogy valami félreértés történt, és a fodrász nem ér rá, csak estefelé. Kissé csalódottak voltunk, hogy megint nem sikerült simán elintézni ezt a dolgot, de aztán kis vacillálás után (ti., hogy otthagyjuk-e Gregit estig vagy elhozzuk) úgy döntöttünk, hogy eljövünk, aztán majd később visszanézünk.. Viszont útközben hazafelé meg találtunk egy másik fodrászatot, ahol azonnal elvállalták, ráadásul feleannyi idő alatt.. Mit veszíthetünk alapon befizettük Gregikét. 


Amíg készült, mi meg sétálgattunk egy kicsit a tengerparton meg benéztünk a kedvenc fűszeres-gyógynövényesünkhöz, és én megvettem magamnak azt a csigakrémet amivel már régóta szemeztem.. Állítólag rendbe rakja a heges bőrt (mivel a csiga háza ha elreped, képes azt regenerálni, és ezt az anyagot nyerték ki valahogyan az állatból majd készítettek krémet belőle.. hát meglátjuk).

Miután jól bevásároltunk, visszatértünk Gregikéért.. Hát, mikor visszaértünk bizony nem tudtuk eldönteni, hogy egy bőregérhez vagy a ‘Szörnyecskékhez’ hasonlít jobban (asszem az utóbbi találóbb hasonlat..). Szegénykémet fogták és teljesen lenyírták 2 mm-es borotvával. Még jó, hogy a fején hagytak szőrt, ezt is csak azért mert az elején mondtam, hogy az kerek legyen. Igaz, hogy a hátán mutogattam, hogy rövid legyen, na de nem gondoltam, hogy egyenletesen le fogják nyírni a kutyát teljesen rövid szőrűre! 

Ráadásul eredetileg még a farkát is meghagyták hosszú szőrrel, tehát úgy nézett ki, mint egy jól 'dizájnolt' pudli.. Azért azt kértem végül, hogy legalább akkor már borotválják le ott is.. Szóval így nézünk ki, egy 5 évet fiatalodott kopasz kutyával :o)…




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése