Hozzávalók:
15 dkg Finomliszt (gluténmenteshez 10 dkg rizsliszt és 5 dkg
szójaliszt)
3 ek Barnacukor
Fél tasak Sütőpor
2 Tojás
3 ek Joghurt
5 dkg Dió (durvára törve)
5 dkg Szárított trópusi gyümölcskeverék apró darabokra vágva
(itt nagyon jót lehet kapni, esetleg ha valaki szeretne szívesen viszek haza)
Fél kiskanál Fahéj
1 kiskanál Gyömbér
1 reszelt Alma
10 szem Málna
A sütőt 180 fokra előmelegítettem, közben elkészítettem a
tésztát. A tojásokat habosra kevertem a cukorral, majd hozzáadtam a joghurtot
és a reszelt almát. A sütőport elvegyítettem a liszttel, majd belekevertem a
diót, a gyümölcsöket, fahéjat és a gyömbért. Ezután a száraz hozzávalókat egy
fakanállal belekevertem a folyékony hozzávalókba. Amikor a massza egyneművé
vált, egy kivajazott kisméretű (10-15 cm átmérőjű) tortaformába öntöttem, és
végül málnaszemeket dugdostam a tetejébe. 30-40 perc alatt aranybarnára
sütőttem (a végén villapróbával ellenőriztem, hogy átsült-e a közepe).
Reggelire ajánlom egy kis házi lekvár vagy joghurt, és szeletelt alma kíséretében!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése