Oldalak

2010. március 20., szombat

Színek



Szürke

Fagyos esték, didergés, csaholó kutyák, gőzölgő gesztenye, a tenger haragos zöld.. Az emberek többnyire sötét ruhákba öltözve, kissé mélabúsan vándorolnak hazafele. Mi is így teszünk, hisz alig várjuk már, hogy előbújjon a Napocska. Ilyenkor sokat esik az eső. A városra rátelepszik a búskomorság, és az ember önkéntelenül is az elveszett kultúrát siratja szívében, hiszen a város sziluettjét azért a rossz időben is meghatározó gyönyörű mecsetek és paloták ezt az érzést keltik…


 (Balázsnak köszi a képeket :o))



Barna

Késő este, amikor már a Nap nyugovóra tért, és felhős az ég, a rengeteg fény visszatükröződése miatt barnás árnyalatú ködbe burkolózik a város... 

Fehér

Esik a hó! Visító gyerekek hada az utcán, lelkes hóember-építők. Mintha egyesek tudomást sem vennének a hóval járó hidegről és fagyról, ugyanúgy kiskabátban, papucsban mászkálnak. Lelkesen takarítják a járdákat, a sok szürkeség után a csillogó fehér hó egy kis örömet csempész az emberek lelkébe. A hófödte narancs- és pálmafák meg már csak hab a tortán..



Vörös

A Naplemente… Az ébredező város után a legszebb napi látványosság.. A Márvány-tenger fölött nyugszik le a Nap, így a vörös színréteg, mellyel beszínezi az eget, a Boszporusz-hídtól délre kezdődik és kúszik a város fölé. Gyönyörű látvány az erkélyünkről..



Arany

És igen! Aranylik a Boszporusz, Napfürdőben úszik a város... Ebből egyre többet látunk! A tavasz közeledtével, ahogy melegszik az idő, már reggel, munkába menet előtt (én már futás közben :o) ) látjuk a Napot felkelni. Ilyenkor aranyló árnyalatban tükröződnek a milliónyi ablakokról a fények!


Kék 

A tenger színe, amikor ragyog a Nap! Nap-mint nap látva megfigyelhettük, hogy a tenger úgy változtatja a színét, akár az ember a hangulatát az időjárás függvényében... Amikor haragos felhők gyülekeznek, a tenger is hasonlóan komor zöldes-szürkés árnyalatú. Ám amikor süt a Nap, akkor aztán gyönyörű kék!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése